Кънчо Стойчев с анализ на протеста срещу зеления сертификат в ефира на БНР

Ситуацията около протеста има две страни. Първата е формата, а втората – съдържанието. По отношение на формата имам критики – обявиха го не като протест, а като щурм. Доникъде няма да стигне едно общество, ако всеки си щурмува каквото си поиска. Самата идея, че протестът е щурм, е вредна. Съдържателно – има основание за такъв протест. Става дума за проблем, който е извън границите на България. И ние повтаряме като папагали доста глупости, които виждаме на запад.

Това посочва Кънчо Стойчев в „Нещо повече“ по БНР. Цялото интервю може да чуете ТУК.

Стойчев припомня, че досега в България не е имало кой знае колко строги мерки срещу пандемията. Който и да се опита да въведе по-строги мерки в страната, ще се провали. Затова и никой не се опитва. Това се отнася и за новата власт. Ако управляващите започнат да налагат мерки по подобие на Франция, Германия и т.н., за един месец са приключили.

Според социолога властта е действала разумно, толерантно и смислено спрямо протеста. Важното е обаче да се отнесе сериозно към него, т.е. и към други гледни точки, защото официалната е неработеща, допълва още той.