Основната цел на новото правителство трябва да е борбата с корупцията

Страната ни ще се управлява от четири различни партии и това би могло да доведе до проблеми, но такива може да възникнат и при съюз между две партии. Затова е нормално да изчакаме класическите 100 дни, за да начертаем някаква посока и да видим как се развиват нещата. Програмата на правителството е наистина амбициозна. Самият факт, че съставянето на кабинет отне по-малко от месец и че преговарящите партии поискаха час по-скоро да проработи и да е активно, е добър знак.

Това посочва Кънчо Стойчев пред „Монитор“. Цялото интервю може да прочетете ТУК.

Според Стойчев борбата с корупцията ще е най-важна цел пред това правителство. Българският избирател гласува няколко пъти тази година с един и същ резултат – в полза на промяната в страната. Като под това се визираше справедливостта, реформа в прокуратурата и съдебната власт. Ако управляващите не изпълнят заявката на гласоподавателите, ще имат много сериозен проблем, а правителството къс живот.

Социологът припомня, че българинът се е изморил от избори. Затова и сега ще бъде по-критичен, защото възлага много надежди. Бяхме свидетели на протести и на засилено гражданско вълнение. Това създаде ново управление, допълва още той.