С номинацията на проф. Габровски ГЕРБ само имитира желание да управлява

Ако ГЕРБ действително искаха да има редовен кабинет, щяха да сложат партийна фигура, която да може да представлява от една страна добре партията, от друга – да е компромисна спрямо останалите политически формации. Такъв можеше да бъде Томислав Дончев – тяхно острие и с голям авторитет. ГЕРБ държат обаче Дончев в резерва, за да не си „гърмят патроните“, защото той е от последните им ценни кадри.

Тази хипотеза изложи Светлин Тачев пред БНР Шумен, „Оффнюз“ и БНР Видин. Повече може да видите ТУК, ТУК и ТУК.

Според политолога ситуацията напомня на тази с „Има такъв народ“ (ИТН) след първите парламентарни избори на 4 април. Тогава те издигнаха кандидатурата на шахматистката Антоанета Стефанова.  Трябваше да изберат просто някого и нищо повече. ГЕРБ, като ИТН, показват с проф. Габровски, че са отворени и искат надпартийност, но в същото време просто си измиват ръцете.

По отношение на острите реплики между „Продължаваме промяната“ и президента Румен Радев, Тачев смята, че това е нов етап в разрива между двете страни. Първият етап беше по-скоро градивна критика. Вторият етап доведе до по-изострено говорене. Но сега, в третия етап, виждаме всъщност окончателен разрив. Това до някаква степен е опит за Радев окончателно да се разграничи от ПП, за да спре с негативите по тази линия, допълва още той.

 


Не пропускайте

От Мрежата