В момента се намираме в състояние на безвремие

Кабинетът „Денков-Габриел“ е по-скоро измислен и неустойчив и служи за осъществяването на конкретни конюнктурни сметки. Вследствие на това държавата се намира в състояние на безвремие, а администрацията е забатачена.

Това посочва Кънчо Стойчев в предаването „Нещо повече“ по програма „Хоризонт“ на БНР. Цялото интервю може да чуете ТУК.

Според Стойчев работата на опозицията е да повдига болните въпроси и да търси отговорност от управляващите. И вместо дебатът по вота на недоверие да се превърне в нещо съдържателно и да се търсят решения на проблемите, всичко се политизира, стана много евтино и се загуби време. Губи се и доверието от страна на избирателите в демократичния процес – основно заради превръщането на политиката в никому ненужно политиканстване.

По отношение на местните избори, социологът припомня, че те са важни за всички – местната власт е най-близо до хората, а в същото време дава на политическите партии възможност да поддържат своите структури и да набират електорат. Най-заинтересована страна очевидно ще бъде ПП, тъй като тя за първи път се явява на подобен тип избори. Основната битка за тях ще бъде в трите големи български града – София, Пловдив и Варна.