Светлин Тачев с коментари на преговорите и възможността за създаване на правителство

Новият тип преговори между политическите формации е успешен, въпреки критиките и опасенията, че ще произведат една говорилня и популизъм по две причини. Първо, дава равнопоставеност. Всяка политическа формация седи като равна с другите и има възможност да представи предложенията си. Второ, дава прозрачност. Всеки, който желае, може да гледа.

Това посочи Светлин Тачев в „Европа сутрин“ по телевизия „Европа“. Негов събеседник беше Нидал Алгафари. Цялото видео може да видите ТУК.

Според Тачев правителство изглежда, че ще се състави, защото нови избори няма да бъдат простени от гражданите. Нужно е политическо успокояване, решаване на политическата криза, а след това и на останалите кризи – здравна, икономическа и т.н. България навлиза в зимния сезон, който е невралгичен за всяка власт и едно бъдещо правителство ще трябва да ни прекара през него. Няма да е лесно, но е наложително.

За БНР Шумен Тачев допълни, че преговорите са само едно добро начало. Предстои по-трудната част – избирането на министри, което може да доведе до напрежение между политическите формации. Интересно е да се види и кой ще бъде избран за председател на парламента, допълва още той.

Цялото интервю може да чуете ТУК.


Не пропускайте

От Мрежата