Кънчо Стойчев: Нужни са проверки, но не и реваншизъм

Добра формула приложи президентът за служебно правителство. Вижда се един добър състав на кабинета, при който няма партизански изпълнения. Затова началото е добро. До момента няма политическа криза и всичко се изпълнява по конституция, в точни срокове и в една нормална атмосфера. Това се видя и при предаването на властта.

Това посочва Кънчо Стойчев пред БНР Пловдив. Цялото интервю може да чуете ТУК.

Според Стойчев трябва да има приемственост и не трябва да се върви по пътя на решаншизма, защото той не е довел до нищо добро. Трябва обаче да бъде направена пълна проверка и да се осветли какво се заварва от предишното правителство. Където има нарушения, трябва да се сезират съответните органи, допълва още той.

Според Кънчо Стойчев условията за правене на бизнес в България са най-важното нещо. Затова служебното правителство, което ще функционира няколко месеца, трябва да свърши максималното възможно за българския бизнес. Много от нещата, които могат да се променят, разбира се, изискват законова уредба, но има и такива неща, които са по неговите възможности и не изискват парламент.