Кънчо Стойчев: Протича диалог, но е твърде рано да се говори за коалиция

Срещите и разговорите между „Отровното трио“, „Има такъв народ“ и „Изправи се.бг“ са нещо нормално. Те са за това как да се проведат честни избори, какъв допълнителен контрол да бъде осигурен и т.н. Протича диалог между тях, но е твърде рано да се говори за коалиция. „Демократична България“ има по-внимателна позиция и следи в каква посока ще се развие той.

Това посочва Кънчо Стойчев пред радио „Фокус“. Цялото интервю може да прочетете ТУК.

Според социолога обединяващото при „Отровното трио“, „Има такъв народ“ и „Изправи се.бг“ са недоволството и протестите. При тях не може да се говори за чисто нови лица, тъй като са ни отдавна познати, но ще са нови, чисто парламентарно, ако влязат. Успеят ли всички да го направят, вероятно биха имали значително тежест в следващия парламент. Разбира се, трябва да се отбележи, че „Отровното трио“ за момента не са правили ясна заявка за участие в изборите, но логиката сочи, че имат известна популярност сред повече от 100 дни на протести.

Кънчо Стойчев смята, че все повече се приближаваме към редовни избори, тъй като дистанцията до тях се скъсява. Едно е да остават осем-девет месеца, друго е – под пет. Разбира се, никога нищо не е сигурно. Управляващите са изправени пред множество предизвикателство във вътрешен и в международен план.