Кънчо Стойчев: Премиерът Бойко Борисов пробва да мине с ниска карта

Няма да се получи и той много бързо ще го установи. Вероятно ще има и други промени. Ще видим вероятно и радикална промяна по отношение на самия него.

Това посочва Кънчо Стойчев за БНР Пловдив. Цялото интервю може да чуете ТУК.

Социологът припомня, че на улицата са младите хора, които са нашето бъдеще, затова трябва да бъдат видяни и чути. Борисов е политик с изострено вътрешно чувство и ще намери верния тон. В момента го налучква, но не особено успешно и удачно, допълва още той.

Кънчо Стойчев смята, че има много проблеми в страната, защото няма ред, няма съдебна система и правоохранителни органи, на които човек може да разчита. Изградили сме страна, в която властват монополите. Да се прави бизнес в България, това е да плуваш в басейн със сярна киселина. Дребната корупция е дразнеща, скъпите услугите, които плащаме в общината, раздут, безумен държавен апарат и т.н.

Според Кънчо Стойчев е грешно да си мислим, че свалянето на ГЕРБ ще доведе до цветя и рози. Все пак най-добре е властта да отстъпи на този справедлив натиск, да се върви бързо към избори и към нов парламент. Нужен е нов модел на по-голяма консенсусна основа. Трябва да се създаде план за ресурса, който се очаква да дойде от Европа и да се използва ефективно за преструктуриране на икономиката, посочва още Стойчев.