Кънчо Стойчев: Очаквано и логично е обединението на левите партии, по-малки са шансовете за такова обединение в дясно

Очаквано и логично е обединението на левите партии. Това коментира пред Радио „Фокус“ социологът Кънчо Стойчев.Според него могат да бъдат преодолени различията в лявото пространство, но кандидатът за президент на левицата трябва да бъде изграден политик.

„Ако се постигне добро взаимодействие между левите сили на тези избори, повече от логично е това взаимодействие да продължи и след президентските избори“, заяви социологът. „Всеки чака другия и същевременно всеки има проблем с това кого да номинира. Според мен не се разхождат по улиците много президенти на България. Изборът е силно ограничен“, коментира Стойчев. Според него партиите не само изчакват, но те все още не са избрали кои са кандидатите им.

„Шансовете за обединение в дясно категорично са значително по-малки от
шансовете за обединение в ляво. Времето е малко, така че считам, че истинско обединение в дясно няма да има“, добави социологът.

Кънчо Стойчев коментира още, че кандидатурите на ГЕРБ и на левицата ще бъдат основни претенденти за президентския пост. Според Стойчев Патриотичният фронт има шанс да се бори за третото място. ДПС ще реши кого да подкрепи чак, когато види конкретните кандидати.