Коментар на Кънчо Стойчев за кабинета "Борисов 3" в предаването "Още от деня" по БНТ

Социологът Кънчо Стойчев, заяви, че „няма фрапантни изненади“ в състава на кабинета. Очакваше се този кабинет да бъде продължение на предишния и до голяма степен е такъв. Основната и голяма промяна е, че има нов коалиционен партньор – патриотите сега са въвлечени във властта с цялата си тежест, коментира той. „Какво можем да очакваме тепърва ще видим, зависи с какво ще се заемат“, добави социологът.
„Иска ми се да вярвам, че ще има промени и реформи. Страната е стигнала до там, че, ако и този път Борисов пропусне с голяма енергия да тръгне по реформаторския път, нищо добро не ни чака нито нас, нито него, каза Кънчо Стойчев в студиото на БНТ.
Решението Лиляна Павлова да бъде сменена от предишното министерство е, защото знаехме какво се случи и Борисов инстинктивно я извади от този огън, защото огън там ще има. Страшна акробатика там ще трябва да се прави с тези 50 милиона, защото те са откраднати, коментира социологът Кънчо Стойчев и допълни, че скандалът в АПИ за въпросните средства, отпуснати за магистрала „Марица“, ще продължи.
Според Кънчо Стойчев патриотите ще са двигател за промени. „Иска ми се да вярвам, че ще има промени и реформи“, заяви още той.