Интервю на Борис Попиванов за телевизия Би Ай Ти

Коментарът на Борис Попиванов за предването на Би Ай Ти “ еМисия България“ заедно с журналиста Явор Дачков и техните оаквания за 44-то Народно събрание, може да гледате ТУК.
Новият 44-ти български парламент вече е факт. Всичко за състава, задачите и отговорностите на новите 240 народни представители – коментираха в студиото на политологът Борис Попиванов и журналистът Явор Дачков.
Беше очевидно още преди изборите, че не се очаква голяма промяна. Заседанието мина добре, депутатите влязоха бързо в ритъм, т.е. парламентарният процес ще потръгне добре, народните представители разбраха какви роли ще имат. Така че започва съвсем нормална парламентарна работа“, каза политологът Борис Попиванов.

„Една фигура се открои като режисьор и това е Цветан Цветанов. Той не остави съмние кой ще се опитва да командва не само парламентарната си група, но и целия парламент“, категоричен бе политологът.

„От БСП ще се държат като скрити управляващи, ГЕРБ ще се опитва да бъде тези които се грижат за висшите интереси на нацията. Веселин Марешки пък ще бъде силно изплашен, че парламентарната му група няма да остане цяла“, смята още той.

Политологът Борис Попиванов прогнозира, че скандали около парламента няма да липсват, първите от които ще са около бъдещите министри.

В коментира попадна и скандалът с разследващия журналист Васил Иванов и Нова тв, както и пресконфенцията на „Шоуто на Слави“.