Димитър Ганев с коментар за отминалите избори в САЩ

Основните проблеми пред преизбрания президент на САЩ Барак Обама са два: над 15 трилиона долара държавен дълг и над 1 трилион бюджетен дефицит, при това с мнозинство на републиканците в долната камара. Това е прогнозата на политолога Димитър Ганев в анализ на изборните резултати в САЩ в студиото на „Нова българска телевизия”.

Аз не очаквам драстично леви мерки от страна на Обама, добави Ганев и припомни сдържаната политика на американския президент по отношение на израелско-иранските отношения. Обама се застъпваше за задълбочаване на санкциите към Иран, а Ромни говореше за военен удар, посочи Ганев.

Телевизионните дебати и ураганът „Санди” бяха повратни моменти в президентската надпревара в САЩ, обобщи той. „Аз не мисля, че кандидатът на републиканците беше достатъчно убедителен”, сподели мнението си Ганев и припомни, че в същото време Обама успя да сложи спирачки на негативните процеси в американската икономика. Предизвикателствата пред него обаче, тепърва започват предупреди Димитър Ганев.

Пълното интервю може да видите тук.

 


Не пропускайте

От Мрежата