Първан Симеонов за референдума пред „Референдум”

Темата за референдума за „Белене” не трябва да се мисли процедурно а най-вече от гледна точка на политическите стратегии на партиите и на политическите предпочитания на гласоподавателите. С тази теза Първан Симеонов се опита да даде прагматичния ракурс към предстоящото национално допитване в предаването „Референдум” по БНТ1.

Цинично погледнато, досега бяхме свидетели на закономерен опит една партия да си направи реклама, отсега нататък обаче въпросът става доста по-важен, защото става дума за първия в най-новата ни история опит с пряка демокрация от такъв ранг. Има сериозна опасност той да е разочароващ и това е предизвикателство пред политическата прослойка, посочи Симеонов.

Той цитира данни от август на „ББСС Галъп интернешънъл”, които ясно показват, че отношението към предстоящия референдум варира в зависимост от електоралните предпочитания. Хората са объркани, а сега виждаме едно трагикомична димна завеса по въпроса „Белене”, която в предстоящите зимни месеци прави нещата още по-трудно предсказуеми, обобщи Първан Симеонов.

 

Пълен запис от предаването вижте тук.

 

 


Не пропускайте

От Мрежата