Партията-носител ще покаже какъв е профилът на новия политически проект

Влизането в политиката на Кирил Петков и на Асен Василев беше предизвестена новина. Всички го очаквахме седмици наред. Това, което е най-интересно в близките дни е да видим коя партия ще използват за своето участие в предстоящите избори, което ще ни отговори малко повече на въпроса какъв ще е профилът на техния проект и какви ценности и идеи имат.

Това посочва Яница Петкова пред БНР. Цялото интервю може да чуете ТУК.

Според Петкова вероятно ще се промени картината на изборите. От една страна, някои от новите политически участници след миналогодишните протести започват да губят електорална подкрепа поради разочарованието на техните избиратели от двата неуспешни опита за съставяне на правителство. От друга, формация на Кирил Петков и Асен Василев може да събере немалка подкрепа и би могъл да привлече избиратели както и от ляво, и от дясно, така и от хора, които не са гласували на последните избори.

Политологът коментира и взаимоотношения между Румен Радев и БСП преди президентските избори. Появиха се съмнения, че БСП могат да издигнат свой кандидат. Скептична съм към подобна хипотеза, защото това поставя избирателите на левицата в много сложна ситуация, в която ще са принудени да изберат между своята партия и президента, когото смятат за свой. Затова може просто да не отидат да гласуват, допълва още тя.


Не пропускайте

От Мрежата