Протестите са спонтанна реакция на систематични хронични болести в управлението

В момента се случва спонтанно недоволство, което е лидирано от хората, които са до тридесетгодишна възраст. И всякакви намеквания за някакви конспиратори, за някакви гадове не са релевантни. Със сигурност има и такива, но не това е същността на случващото се.

Това посочи Кънчо Стойчев в сутрешния блок на БНТ. Негов събеседник беше политологът Румяна Коларова. Цялото видео може да видите ТУК.

Според социолога това е спонтанна реакция, която се дължи на систематични хронични болести в българското управление. Винаги в историята една случка отпушва някакъв процес, но до него се стига заради страхотно натрупване.

Кънчо Стойчев смята, че изходът от тази ситуация е един – избори. Въпросът е как ще стигнем до тези избори – ще се сбием и ще обругаем нашите институции или ще проявим разума да ги запазим, добавя още той..

Трябва да протестираме, но в никакъв случай да пипаме Народното събрание. Не трябва да се спира работата му, колкото и лошо да ни се вижда, за да може да подготви нормалното протичане на честни и порядъчни избори. Президентската институция също не трябва да се пипа. Затова хората избухнаха, а не защото са „за“ или „против“ Радев.