За поредна година Кънчо Стойчев вдъхновява конкурса „Бодлите на таралежите“

Снимка:БТА

За 16-ти път Кънчо Стойчев връчи наградите от ежегодния конкурс за ученическо творчество на Фондация „Братя Мормареви“, съвместно с издателство „Сиела“ и с подкрепата на Министерството на образованието – „Бодлите на таралежите“. Социологът представи и антология „Бодлите на таралежите“, в която е събрано творчеството на всички печелили конкурса до момента. Събитието се проведе в галерията на „Оборище“ 5 в София.

В тазгодишното издание на „Бодлите на таралежите“ журито отново беше представено от известни български творци – Здравка Евтимова, Алек Попов, Дими Стоянович, Иво Сиромахов и Бойко Ламбовски. В награждаването участваха още Антоан Петров, Бойко Василев и Даниел Вълчев. Четири деца получиха награди. Наградата на журито беше връчена на Мария Хаджиева за съчинението „Картата“ (във възрастова група 7-10 г.) и Даниел Бояджиев за „Деца по дух“ (във възрастова група 11-14 години). Наградата на номинираните, определена с гласуване от самите участници, пък взеха Варсавия Янкова за „Рожденият ден на еднорога“ (във възрастова група 7-10 г.) и Благой Диляков за „Непознатите“ (във възрастова група 11-14 години).

Кънчо Стойчев е председател на фондация „Братя Мормареви“, която е създадена в памет на големия писателски екип Марко Стойчев и Мориц Йомтов. Двамата са автори на редица сценарии за популярни детски български филми, сред които „Таралежите се раждат без бодли“, „С деца на море“, „Войната на таралежите“ и т.н.


Не пропускайте

От Мрежата