Експерти от института „Иван Хаджийски“ с коментари за кандидатурата на проф. Анастас Герджиков

Кънчо Стойчев и Андрей Райчев бяха сред първите анализатори, които дадоха коментари във връзката с издигането на проф. Анастас Герджиков от инициативен комитет за кандидат-президент. Ректорът на СУ „Св. Климент Охридски“ ще бъде подкрепен от ГЕРБ.

Кънчо Стойчев коментира пред Нова телевизия и пред „Оффнюз“, че това е добра кандидатура. Тя не е партийна, а по-широка и е отворена към по-широки слоеве. Очевидно ГЕРБ цели да излезе от изолацията, в която безспорно се намира. От тази гледна точка, това е позитивен избор.

Повече може да видите ТУК и ТУК.

Андрей Райчев коментира пред „Оффнюз“, че смисълът на тази кандидатура е, разбира се, широко надпартиен, но най-вече е адресирана към Демократична България. Това е кандидат, който прави още по-трудно за ДБ да посочи свой кандидат. Това е жест на естествен предварителен съюз. Ако на балотаж остане Герджиков срещу Радев, част от електората на ДБ ще гласува за Герджиков. Едва ли ГЕРБ се надяват с тази кандидатура да спечелят изборите, но главната им задача е да излязат от изолация и да влязат в диалог с партиите, които не искат да говорят с тях.

 

 


Не пропускайте

От Мрежата