Андрей Райчев: Външната политика на Борисов е уникално постижение

Външната политика на премиера Бойко Борисов е уникално постижение. Той успя да балансира отношенията на България в Русия и САЩ, а едновременно с това да се превърне в едно добро дете на Европа и неин помощник в Турция. Това заяви социологът Андрей Райчев в предаването ”12+3” по БНР. Цялото интервю може да чуете ТУК.
Райчев, дефинирайки се като „критик на Борисов“ определи външната политика на сегашното правителство като „уникално постижение“.
Има известно основание да се притесняваме как ще протече Европредседателството, смята Райчев.
„Той успя да балансира отношенията с американците, без съвсем да развали тези с руснаците. Успя да излезе от списъка с лоши деца в Източна Европа и да влезе в списъка с добрите деца, който съдържа едно име – неговото. България доскоро я шамаросваха. Сега не ни шамаросват, а очакват от нас
роля за Западните Балкани. Най-голямото постижение е, че Борисов успя да стане някакъв пълномощник за Турция. С това той постигна 2 неща – турците спряха мигрантите и прекрати Местан – той им постави условие да махнат този посланик – и непрекъснатата намеса (на Турция във вътрешните работи на България)“, коментира Райчев.