Андрей Райчев в "Панорама" по БНТ

Скандали има от септември миналата година. Започнаха с оградата, продължиха с Истанбулската конвенция, бягства от затворите и т.н. Скандали ще има до изборите през май.
Това посочи Андрей Райчев в „Панорама“ по БНТ. Цялото видео може да видите ТУК. Негов събеседник беше проф. Михаил Константинов.
Единственото ново е, че се пренесоха при Патриотите. Причината те да са във фокуса на скандалите е, че арогантността на Валери Симеонов гръмна. По време на парламентарните избори той влезе в политическия живот със сцена, в която събори една баба на земята. Тази арогантност не е нещо ново. С изказването си към майките обаче Валери Симеонов привлече внимание и върху него се разрази мълнията на общественото мнение.
По въпроса с македонците Андрей Райчев коментира, че трябва да се търси нов подход към тях, защото този не работи. Социологът е на мнение, че по-добре е да се изгради български университет или да се пусне българска телевизия, която да показва каква е съвременна България, вместо да се раздават паспорти и да се харчат пари. Райчев разяснява и защо сръбската пропаганда е успешна – тя не се дължи на някакви забрани, а точно на подобни действия. Целият македонски елит е учил в Белград, македонците не са видели лошо отношение, помагали са им и т.н.