Първан Симеонов в предаването "Денят ON AIR" по телевизия България он Айр

По всичко личи, че управлението между ГЕРБ и Обединените патриоти няма да намалява разходите, а ще дава пари и това ще се хареса на хората. Това каза в студиото на „Денят ON AIR“ политологът Първан Симеонов.
„Друго нещо, което ще се хареса много на българите, е политическата смес, която се забърква между ГЕРБ и Патриотите. От една страна е този битов, здрав консерватизъм, който излъчва партията на Бойко Борисов, а от друга – меганационализмът на патриотичната формация, с добавен социален популизъм“, коментира Симеонов.
Политологът посочи проблемите, които стоят пред патриотичното обединение като отбеляза, че те са застрашени или да се „раздробят“, или да се „стопят“ напълно.
„Това, което сплотява Обединените патриоти в момента, е властта. Борисов е много умел. Той ще се опита с един куршум да уцели два заека. Първо леко ще ги пораздели и после, като го направи, ще остави една част от Патриотите по-напред, а другата – по-назад в управлението“, каза Симеонов. По думите му патриотичните партии са по-силни, когато са опозиция.
Политологът отбеляза и трети проблем, който ОП ще срещне и това е Движението за права и свободи (ДПС).
„ДПС някак си се натрапиха, те направиха това и в предния мандат. Сега се опитват да станат патриоти, но хората виждат, че все още не са“, твърди Първан Симеонов.
Той заключи, че ролята на партия „Воля“ в новото управление ще бъде такава, каквато беше и тази на „България без цензура“ в предишния парламент.