Основните играчи нямат ясен политически план за действие

Бойко Борисов не е много наясно каква точно конфигурация би желал да получи в следващия парламент. Патриотите към момента стоят надеждно като партньор, но големият въпрос е дали така не губят самоличност в някаква степен. При ДПС продължава натискът за някакво долепяне до ГЕРБ. БСП пък се занимава със себе си в момента, като не е ясно кой ще е лидерът. Бъдещето на сините е неопределено.

Това посочва Първан Симеонов пред „Марица“. Цялото интервю може да прочетете ТУК.

Политологът допълва, че все още не е ясно и политическото бъдеще на някои други политически играчи по терена. Не може да се разбере на какъв етап от създаването на партията си е Слави Трифонов, нито пък в каква посока ще потегли Мая Манолова. Стои под въпрос къде ще се позиционира Цветан Цветанов. Президентът Румен Радев пък държи останалите в шах с въпроса дали ще се кандидатира за втори мандат, или ще търси друга реализация.

Според Първан Симеонов, развитието на тенденциите зависи от това колко голяма криза ще се очертае наесен. Ако е дълбока, могат да се появяват и много радикални течения в стил Костадин Костадинов от „Възраждане”. Ако кризата не е голяма, ще е по-леко на Борисов и той ще може да ползва и аванса, който взе покрай коронавируса.

Политологът е на мнение, че социално-психологически обаче приключва прозорецът, в който обществото мислеше и за заразата, и за политиката. Сега хората пак ще започнат да наблюдават действията на политиците и как си вършат работата извън темата с вируса.

Още по темата от Първан Симеонов по темата може да видите в интервюто му за „Фокус“ и „Нова телевизия“ ТУК и ТУК.