Първан Симеонов предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria On Air

Първан Симеонов представя данните на „Галъп“ за президентските избори на 6 ноемврив в предаването „България сутрин“ по телевизия Bulgaria On Air.
На този етап се очертава балотаж Цачева-Радев. Това са кандидатите, които получават най-голяма партийна подкрепа, но хората които правят най-силни мажоритарни кампании са Татяна Дончева и Ивайло Калфин.
Първан Симеонов разказа какви са първоначалните данни от социологическите изследвания и как ще изглеждат изборите на 6 ноември.
„Това, което има като данни към момента, на база всички имащи право на глас, около 19% се очертават в полза на Цачева и около 15% за Радев. Това означава от днешна гледна точка едно съотношение сред твърдо гласуващите – около 3 към 2 в полза на Цачева“, обясни социологът.
„Това е разлика в порядъците на 200-300 хиляди гласа, тоест разлика, която за първи тур изглежда същностна, но обещава интересен втори тур“, добави Симеонов.
„Красимир Каракачанов е един от хората, които мечтаят за балотаж с декларативна подкрепа към този момент от страна на 7,2% от имащите право на глас българи. Трайчо Трайков, Ивайло Калфин и Веселин Марешки са събрани в диапазон от около пет на сто, но тук могат да стават всякакви размествания. В тези размествания включвам Татяна Дончева“, посочи още Симеонов.