Първан Симеонов с анализ на предизборната обстановка в страната

Предизборната кампания в момента е като по учебник. И двете водещи партии се стремят да не допускат минали грешки.
Това посочва Първан Симеонов в „Добър ден“ на радио „Фокус“. Цялото интервю може да чуете ТУК.
Това, което може да изиграе лоша шега на ГЕРБ е, че отварят фронт с президента, защото по този начин оставят гласоподавателите с впечатление, че изборът утре ще е между тях и него. Някъде в един момент Борисов може да прекали и със собственото си преекспониране в кампанията и тя ще изглежда като вот на доверие за самия него. Нещо, което направи на изборите за президент.
БСП продължава да излъчва една много крещяща реторика, която леко плаши. И ако помните, точно тази реторика изплаши гласоподавателите през 2017 г. Тогава БСП пак бяха дръпнали с едни гърди напред и загубиха.
Има опит да се поразпилее възможността на БСП да акумулира целия наказателен вот, а съпътстваща жертва от този опит е донякъде ВМРО, защото пък ВМРО се опитва да акумулира патриотичния вот.
Ако си говорим за формациите около бариерата, трябва да се обърне внимание и към Веселин Марешки, който доста работи, но и към „Демократична България“, които може би ще разчитат на преференциалното състезание да максимизират общия вот.