Семинар на тема „Глобалната улица: новите битки за пространство“

Новата зала на „Джеймс Баучер“ ще бъде домакин на семинар на тема 

„ГЛОБАЛНАТА УЛИЦА: НОВИТЕ БИТКИ ЗА ПРОСТРАНСТВО“.

Събитието ще се състои на 18-и декември (вторник) от 18:30 часа, а точният адрес е бул. „Джеймс Баучер“ 23 – сградата на „Галъп интернешънъл“.

Лектор е доц. Светлана Христова. 

Тя е социолог, изследовател и преподавател във Факултета по изкуствата в Югозападния университет. Нейните изследователски интереси са в областта на социологията, културната антропология и изследването на градските пространства.

Наскоро доц. Христова представи  сборника Public Space: Between Reimagination and Occupation, издателство Routledge 2018, на който е редактор и съставител заедно с Мариуш Чепчински.

Новата зала „Джеймс Баучер“ е център за провеждане на културни и обществени събития, които се организират от институт „Иван Хаджийски“. Такъв е например цикълът семинари за международни събития, озаглавен „Спорни точки“.

Залата на „Джеймс Баучер“ 23 наскоро беше домакин и на мащабна международна конференция – под знака на ЮНЕСКО – за съдбата на тоталитарното архитектурно и монументално наследство, организирана от Института за социални изследвания и развитие на културни структури. Основен партньор в конференцията беше „Галъп интернешънъл“.