Първан Симеонов беше предпочетен от водещи медии да коментира актуалните политически събития в страната

  Случилото се със снимките прилича на вътрешнопартийна или олигархична отмъстителност, но премиерът се опита да прехвърли това към НСО и Радев. Любопитно и даже забавно е как Борисов направи опит да смени темата в познатия си стил, подхвърляйки ключова дума: дрон.

Това посочи Първан Симеонов в студиото на Нова телевизия. Политологът коментира заедно с политическия психолог Антоанета Христова. Цялото видео може да видите ТУК.

Ден по-рано политологът беше гост в предаването „Алтернативата“, заедно с Татяна Буруджиева. Цялото видео ТУК.

Симеонов припомни, че подобни компилации, като тази със снимките, може да се ползват като опит да се омаловажат други истински разкрития. В този смисъл Борисов донякъде може би се възползва от това.

Симеонов обаче подчерта, че не е запознат с подобен тип „разузнавателни“ анализи. Затова той отказа да коментира конкретните подбуди за разрива между Цветанов и Борисов – друга актуална тема от последните дни.

Все пак Първан Симеонов допусна, че коренът на разрива е назад в годините, когато Цветанов стана влиятелен и това вероятно е можело да застраши влиянието на Борисов в собствената му партия.

Симеонов коментира още нравите и вкусовете на българското общество, заявките на Васил Божков, перспективите пред бъдещата предизборна кампания и т.н.

Ден по-късно Първан Симеонов участва в „Панорама“ по БНТ, заедно с социалния антрополог Харалан Александров. Цялото видео може да видите ТУК.

По отношение на това дали ще излезе някога истината за компроматите срещу Борисов, Симеонов смята, че обществото ни се е научило да живее така, че да избира в какво да вярва. В ситуация като тази ще настъпи допълнително още по-голяма поляризация. По този начин изчезва балансът и всичко става черно и бяло.

Пред „Пловдив Пресс“ политологът допълва, че това със снимките много прилича на кьорфишек, който да направи така, че хората да не вярват и на другите неща, които излизат. Така Борисов получи шанс да обяснява, че всичко, което сме чули или ще чуем за него, е твърде съмнително.

Цялото интервю ТУК.

Публикувано на