Политологичен анализ на Първан Симеонов за предаването „Панорама“ по БНТ

Политологиченият анализ на Първан Симеонов за предаването „Панорама“ по БНТ с оригинално заглавие: Властта отстрани, може да гледате ТУК.

От края на кабинета Орешарски до сега има една лека тенденция на плавно увеличаване на оптимизма, ако погледнем данните, коментира социологът, Първан Симеонов. Песимизмът продължава да преобладава, но около 1/3 от българите са оптимисти. България постигна доста за тези години в ЕС, ние сме склонни да се самообвиняваме, но България преди 10 години беше на друго място, коментира той.

Мечтата на Борисов да бъде президент е жива, заяви Първан Симеонов. Той коментира бъдещите ходове на Бойко Борисов и възможностите за изкарване на пълен мандат.

„Това правителство няма право да пада“, смята Симеонов. Според политологът кабинетът „Борисов 3“ е по-стабилен, отколкото изглежда.

Той коментира и скандала с нацистките поздрави на зам.-министър Павел Тенев и на служителя в Министерството на отбраната Иво Антонов. Според Първан Симеонов трябва да се внимава какво се публикува в социалните мрежи. Той не оправдава действията им, дори и те да са били на шега.

 

Публикувано на