Повече позитивизъм в кампанията, но негативни съпътстващи сюжети

  В София този път, като че ли основните конкуренти в кампанията залагат на малко по-различен стил и най-важното, като че ли в нея има повече усмивка и позитивност. Това обаче не променя факта, че съпътстващите сюжети са много напрегнати, понякога доста грозновати.

Това посочва Първан Симеонов в седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“. Цялото интервю може да чуете ТУК.

Знаете за поредицата медийни атаки срещу някои от кандидатите – срещу госпожа Манолова, срещу господин Бонев и най-вече срещу господин Игнатов. Изборът на нов главен прокурор, шпионският скандал и предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман също предизвикват напрежения. Всички тези сюжети са достатъчно интензивни и взривоопасни.

В битката за София има ярки алтернативи, съдържателно заявени. От една страна, Фандъкова, която демонстрира професионализъм.  От друга страна, Манолова, която направи една много пространна програма. Господата Бонев и Игнатов, които несъмнено влагат много знания и настървения в това, което правят. И сега с включването на Джамбазки ще дойде и онзи малко по-радикален момент, когато ще се говори повече за сигурност, за гета и т.н.

Това ме кара да си мисля, че се очертава наистина интересна и съдържателна кампания.

 

Публикувано на