Ключови коментари на Първан Симеонов за политическия проект на Слави Трифонов

  Най-големият резерв на Трифонов са млади хора, протестно настроени хора, които биха гласуват за пръв път. Това е и добра новина, защото има нова енергия. Това е и лоша новина, защото този тип избиратели са много непостоянни.

Това посочва Първан Симеонов в „Здравей, България“ по Нова телевизия. Цялото видео може да видите ТУК. Социологът даде коментар и за централната емисия новини, който може да видите ТУК.

БСП трябва да се притеснява, защото може да им отнеме донякъде монопола върху протестното и наказателно гласуване. ГЕРБ също трябва да се притеснява. Типът на гласоподавателите на Трифонов са били и гласоподаватели на партии като ГЕРБ.

Явно си е направил сметка, че традиционните партии са в упадък. Утре може да се окаже, че той става диспечер в политическия процес. От него може да зависи кой да е на власт.

Пред „Свободна Европа“ Симеонов допълва още, че Слави Трифонов се пази на равно отстояние от всички политически сили. Дава думата на най-различни гледни точки – от либерални и прозападни до популистки.

Целия материал може да видите ТУК.

Първан Симеонов коментира и пред „Флагман“, че Трифонов има възможността да поразмести пластовете в политиката, но назад в годините е имал по-добри шансове, когато е бил, като че ли по-популярен. Сега пък има износване на традиционните партии, има и такава вълна – популистка вълна в западния свят, в която Слави Трифонов в известна степен се вписва.

Цялото интервю може да прочетете ТУК.

Рейтингът на Слави Трифонов не гарантира автоматично и висок рейтинг за бъдещ негов политически проект,  значение има доколко голяма алтернатива ще е проектът на Слави Трифонов – тип „Марешки“ или тип „Борисов“.

Това коментира Първан Симеонов за „Икономист“.

Целият материал може да видите ТУК.

„Идеите му са доста революционни, а не съм сигурен, че обстановката е толкова радикална“, допълва Първан Симеонов за „Капитал“.

Целия коментар може да прочетете ТУК.

ГЕРБ може да гледа на Слави Трифонов като на удобен клапан за изпускане на общественото напрежение.

Това посочва Симеонов за „Марица“. Цялото интервю може да видите ТУК.

 

 

Публикувано на