Водещи коментари на изследовател от институт „Иван Хаджийски“

  Напрегната обществено-политическа обстановка в България от последната седмица повиши медийния интерес към изследователи от институт „Иван Хаджийски“.

В рамките на седмицата политологът Първан Симеонов бе поканен да анализа вътрешнополитическата ситуация в страната в няколко водещи български медии.

„Сега е лято и няма да е драматично, но наесен, всички тези напрежения ще се съберат над главата на правителството”, коментира Симеонов в студиото на Канал 3.

Цялото видео може да видите ТУК.

За „Стандарт“ политологът добави още: „При тази популистка вълна в целия западен свят, при това постоянно бълване на фалшиви новини, властта е в крайна невъзможност да налага непопулярни политики.

Целия текст може да прочетете ТУК.

Пред БНТ Симеонов посочи обаче, че: „Тази власт и този стил на управление дойде на вълната на харизматичния и популисткия протест и се отказа да прави реформи и реши да отстъпва пред всеки един протест“.

Цялото видео може да видите ТУК.

В ефира на радио „Фокус“ пък Първан Симеонов представи данните от мащабното социологическо проучване на „Галъп интернешънъл“ за Западните Балкани.

Цялото интервю може да прочетете ТУК.

Пред  телевизия Европа политологът коментира усилията на България да помогне на Западните Балкани да се присъединят към ЕС. Симеонов анализира и нарастващото социалното напрежение във вътрешнополитически план като посочи. Според него „много различни хора – от либерални до проруски – са на една и съща вълна – срещу властта“.

Цялото видео може да видите ТУК.

 

Публикувано на