Борис Попиванов и Първан Симеонов с първи обзор на изследването за младежта в целия регион

   Изследователите от Института по социология „Иван Хаджийски“ Борис Попиванов и Първан Симеонов участваха в ново представяне на мащабното младежко изследване 2018/2019, проведено от „Галъп интернешънъл“ по поръчка на фондация „Фридрих Еберт“.

Този път двамата направиха първо обобщение на данните за общо 10 държави от Югоизточна Европа, участвали в изследването. Месец по-рано пък бе представено изследването за България, което вече излезе в книга на Петър-Емил Митев, Борис Попиванов, Сийка Ковачева и Първан Симеонов.

Цялото изследване може да намерите ТУК.

Данните този път бяха обсъдени пред аудитория от младежи, експерти в областта на младежките политики и представители на неправителствения сектор. Събитието бе организирано съвместно от Националния младежки форум, фондация „Фридрих Еберт“ и социологическата агенция „Галъп интернешънъл“ и  предизвика оживена дискусия за политическите интереси на младежта, възможностите за развитие и образование и различните други проблеми, пред които младите са изправени днес.

Дискусията беше открита от д-р Хелене Кортлендер, директор на българското бюро на фондация „Фридрих Еберт“, а съществен принос дойде от Илина Мутафчиева от Националния младежки форум. Модератор на дискусията бе Веселин Илиев.

Още снимки от събитието:

Публикувано на