Цветанов разполага с хардуера, Борисов със софтуера

  Шансовете в политиката  на Цветан Цветанов, като че ли не са много големи, но има сериозни шансове да навреди на ГЕРБ. Липсва му обаяние, но като енергия и способности в партийното строителство не е за подценяване. През последните години Бойко Борисов управлява повече през телевизора, а по-малко чрез структури, където всъщност е силата на Цветанов.

Това посочи Първан Симеонов в „12+3“ по програма „Хоризонт“ на БНР. Цялото интервю може да чуете ТУК.

Според политолога Борисов се ползва с доверие, добре се е позиционирал в евроатлантизма, но също така разчита и на други ниши – някои с много източни мотиви в тях. Цветан Цветанов пък кандидатства главно за евроатлантическата ниша, която няма чак толкова много почитатели в България. За нея обаче има и още един много сериозен кандидат – „Демократична България“. Валери Симеонов също се позиционира там, волно или неволно.

Първан Симеонов е на мнение, че печеливш проект ще бъде този, който успее да синхронизира различните настроения в страната. Такъв кандидат засега е Слави Трифонов, а погледите полека ще се обръщат и към Румен Радев. От тази гледна точка, смята Симеонов, БСП трудно ще може да монополизира протестния вот заради появяващите се нови политически проекти.

Симеонов коментира и анкетата, която пусна Васил Божков в социалната мрежа „Фейсбук“, чрез която загатва за собствен политически проект. Политологът смята, че с това си действие, бизнесменът е „олекнал“ в позициите си. Все пак Божков не е за подценяване. Някои хора от ГЕРБ го подцениха и сбъркаха, допълва още той.

Публикувано на