Светът е в перфектна буря

  Икономистите смятат, че глобалната икономика има вече симптомите на кризата от 2008 година. Нещата ескалират прекалено бързо и това означава, че светът се намира в непредвидима ситуация. Ситуация, която може да се отрази по неизчислим начин.

Това посочва Първан Симеонов в предаването „Метроном“ по радио „Фокус“. Цялото интервю може да прочетете ТУК.

Коронавирусът е тежко изпитание и за България, което e първото подобно след кризата от 1996-1997 г. А ако кривата на случаите, заразени с коронавирус, потегли рязко нагоре, може би България просто няма да е същата.

Надявам се обществото ни наистина да издържи този тест. Ако го издържи, ще има изграден имунитет в социално-психологически план. Този имунитет ще се състои в повече обединение и повече мобилизация.

Нужно е да сме малко по-социално отговорни – да ограничим контактите си. Всички ние можем да намерим в ежедневието си неща, от които можем да се откажем. Това е за наше добро и за доброто на всички.

Според Симеонов властта взима нужните мерки, но трябва да действа без колебания. Трябва да действа и в посока на единна информационна точка за достъп. До някаква степен я има благодарение на кризисния щаб, но тя трябва да се засилва и усъвършенства.

Публикувано на