Първан Симеонов: Ще загуби този, който направи повече грешки

  Предизборната кампания е съвсем предвидима. Борисов ще се опитва да е по-активен и да си вземе кампанията в свои ръце. БСП се опитват да се снишат и да оставят ГЕРБ да консумира собствените си проблеми.

Това посочи Първан Симеонов в „Това е България“ по радио „Фокус“. Цялото интервю може да чуете ТУК.

През образа на Цветан Цветанов се трупат негативи на кампания на ГЕРБ и затова самият Бойко Борисов е принуден да влезе в ръчен режим. И той го прави. Донякъде дори и идването на папата успя да впише в кампанията. В тази ситуация премиерът също гледа да не допусне грешката, която допусна миналия път. През 2016 година на президентските избори той каза: „Ако не изберат моя кандидат за президент, аз си отивам“.

БСП също играят според очакванията. През 2017 година те направиха грешката малко да пресолят манджата с енергия, с пипер, с високи тонове. Сега левицата се опитва да не плаши, тъй като голяма част от избирателите, които търсят някаква промяна, изпитват в известна степен притеснение от същата тази промяна. Вероятно не са малко хората, които си казват: „Да, бих желал това да се промени, но не ми се скача много в неизвестното“.

В тази ситуацията кампанията е надлъгване и ще загуби този, който направи повече грешки.

Публикувано на