Първан Симеонов: Управляващите трябва да са много глупави, ако се разпаднат сега

Коментар на Първан Симеонов заедно с проф. Михаил Константинов в сутрешния блок на БНТ „Денят започва“ – Истанбулската конвенция – между политиката и разумния дебат.

Управляващите трябва да са много глупави, за да се разпаднат сега, когато данните за икономическия растеж са добри и се усещат резултатите от икономическата стабилност, заяви Първан Симеонов.

„Валери Симеонов пак си изтърва нервите и ми се струва, че той в момента изпада в опозиционно менгеме. Веднъж либералите на улицата му искат оставката и смятат, че той е в тежест на това правителство, и втори път струва ми се господата Каракачанов и Волен Сидеров, а може би и самият Борисов, като че ли ясно показват, че това поведение идва прекалено. Неудобна ситуация за г-н Валери Симеонов, ако той оцелее сега в правителството, можем да смятаме, че това е някак си един от последните пъти, в които подобно поведение ще остава ненаказано в политически смисъл“, каза Симеонов.

„Истанбулската конвенция показва, че водещото разделение в нашето общество в нашето общество и в целия западен свят все повече става не просто ляво-дясно, т.е. колко пари да се харчат, за кого да се харчат и колко пари да харчи държавата, водещото разделение става консервативно-либерално“, каза политологът.

Борисов в момента е в изключително неудобната позиция да защитава джендър стилистиката. Съмнявам се, че и на самия него му харесва днешната ситуация, тъй като Борисов и джендър в едно изречение е оксиморон, добави още Симеонов.

Целият разговор може да видите ТУК.
Публикувано на