Първан Симеонов с коментар по актуални политически теми

  Традиционно ГЕРБ започва избори без да прави голяма кампания. Този път още в началото сложиха слоган, който директно адресираше противника, което издаде, че този път те ще водят битка. И я водиха.

Това посочи Първан Симеонов в  „Това е България“ по радио фокус  „Фокус“. Цялото интервю може да прочетете ТУК.

След местните избори ГЕРБ заема едно стъпало надолу. Партията продължава да е очевидният победител в българския политически процес, но ерозията се усеща. Премиерът Борисов е изключително прав като определи това като нормализация. Наистина през 2015 година БСП беше абсолютно на дъното и не взе нито един кмет на областен град. Сега напротив, социалистите пробиха.

По отношение на острата реч на Борисов пред избраните кметове от коалицията ГЕРБ/СДС, Първан Симеонов смята, че той винаги е печелил от употребата на емоция, от това, че успява да говори на много човешки език и да направи всички съпричастни. Когато емоцията стигне до там обаче, че да сложиш всичките си опоненти в един отбор, Симеонов смята, че това е политическа грешка. Номерът е да разделяш опонентите си, а не да ги събираш.

В същото време от няколко дни тече своеобразна „следизобрна кампания“, която застрашава образа на победител, който ГЕРБ изработи. И създава впечатление, че изборите са спечелени по-скоро технологично. Така победата на ГЕРБ може да изглежда пирова.

 

 

 

Публикувано на