Първан Симеонов с коментар на предизборната кампания в ефира на БНТ

  Кампанията  е по-позитивна от друг път, но всичко около нея е по-негативно от друг път – порно изнудването, Джок Полфрийман, избирането на нов главен прокурор и съпътстващите го протести и контрапротести и т.н. Това е така, защото този път има залог.

Това посочи Първан Симеонов в „Сутрешен блок“ на БНТ. Негов събеседник беше социалният антрополог Харалан Александров. Цялото видео може да видите ТУК.

Има залог и в предизборната кампания. На официално ниво тя е доста усмихната. В някои дебати понякога кандидат-кметовете направо се допълват един с друг. Това е така, защото времената не са революционни и това се доказа от предходната предизборна кампания, където БСП вкара патос и поуплаши хората.

В местните избори разделението няма да е ляво-дясно или консервативно-либерално, а „още от същото“ или промяна. И тук е грешката на онези, които се опитват да правят негативни кампании, защото поделят света на отбор „статукво“ и на отбор „промяна“. В такива ситуации, кандидатите търсещи промяна попадат в един отбор на балотажа, дори и да са врагове.

 

Публикувано на