Първан Симеонов с коментар на отминалото извънредно национално събрание на ГЕРБ

  Навремето, когато Иван Костов напусна СДС, имаше шеги, че духът напуска тялото, а сега когато Борисов изтласква Цветанов, така да се каже, духът изгони тялото.

Така се пошегува Първан Симеонов в „Здравей, България“ по Нова телевизия. Негов събеседник беше политологът Румяна Коларова. Цялото видео може да видите ТУК.

Симеонов припомни, че в разгара на аферата „Апартаментгейт“ изследователите от Института „Иван Хаджийски“ прогнозираха, че Бойко Борисов ще се възползва от ситуацията, за да отстрани Цветанов и да си върне контрола върху партията.

Според Първан Симеонов едно от интересните неща на отминалия конгрес на ГЕРБ е изказването на Цветан Цветанов, в което казва, че като минат местните избори, ще сравняват с предишните резултати.

Проблемът на ГЕРБ обаче не е толкова липсата на Цветанов, колкото мощната победа на предишните местни избори. Сега ще е по-трудно да постигнат същите резултати. Няма да е лесно и на Корнелия Нинова, защото когато подадеш оставка, при едни неуспешни нови избори, няма да имаш много други опции, освен оставка отново.

Публикувано на