Първан Симеонов с коментар на актуалните теми в страната

Все още в обществото преобладава разумно тревожната реакция, а не паниката. В същото време се създава усещане за хаотичност в здравната система.

Това е обобщението на Първан Симеонов в интервю за предаването „Неделя 150“ по БНР. Цялото аудио може да чуете ТУК.

Симеонов призова да се намали употребата на коронавируса за партийни цели и напомни, че в тази ситуация, преди да се говори, трябва да се припомни максимата – „Аз знам, че нищо не знам“. По думите му настояването всеки да говори по темата, също може да създаде паника.

Първан Симеонов напомни, че ситуацията в България трябва да се разглежда в сравнителен план със случващото се в Западния свят, преди да се правят изводи.

От началото на лятото Борисов премина към шведския модел, допълва Симеонов, и разчита на това, че ако ще се стига до по-пълно затваряне, то ще бъде, защото обществото го е поискало, а не властта. Политологът се пошегува на въпрос на водещия „Има ли у нас протести срещу по-твърди мерки?“: Самият Борисов протестира срещу по-твърди мерки.

Симеонов коментира още предстоящите избори, ситуацията със Северна Македония и т.н. Според него успокоение около коронакризата няма да има до парламентарния вот, но е възможно да няма и след това. По отношение на Македония политологът смята, че властта действа в синхрон с общественото мнение.

Публикувано на