Първан Симеонов с коментар на актуалната политическа обстановка в страната

  Правителството има право днес, когато във времена на криза има обществена мобилизация и скупчване на хората около властта. Но утре, когато това отмине, ще започнем да мислим повече за работните места, за социалната система и за икономиката. Тогава пък посланията на президента ще бъдат актуални.

Така коментира Първан Симеонов поредния сблъсък между институциите в предаването „Преди всички“ по БНР. Цялото интервю може да чуете ТУК.

Според политолога в случая става въпрос за два прочита за политиката, която двете институции изповядват. А и не трябва да се забравя, че Румен Радев беше избран, за да бъде коректив на властта.

По отношение на българското общество, Първан Симеонов смята, че се справя добре в ситуацията. Реагира мобилизирано и дисциплинирано. В такива моменти сме склонни да правим и по-сърдечни жестове. Засега печелим време и ако успеем да се справим с кризата, това ще е нещо, заради което най-накрая да се гордеем.

Политологът отчита и един парадокс, който може да се породи от въведените мерки. Според Симеонов колкото по-успешни са те, хората ги намират за все по-ненужни. Затова властта трябва да помисли за следващия етап, тъй като нараства и тревога за работните места.

Още по темата от Първан Симеонов може да видите ТУК.

Публикувано на