Първан Симеонов с ключови коментари за актуалната политическа обстановка в страната

   Васил Божков определяше дневния ред няколко дни и Бойко Борисов се върза. Нещата обаче малко олекнаха точно когато всички очакваха да бъде показано нещо сериозно. Българският народ не е много изненадан, че някакви работи може би са текли между голямата власт и големите пари. Той би се изненадал, ако види нещо реално. Затова Божков трябва да го покаже, ако иска да остане в играта.

Това посочва Първан Симеонов в „Още от деня“ по БНТ. Негов събеседник беше Димитър Ганев. Цялото видео може да видите ТУК.

Симеонов е на мнение, че Борисов има едно предимство и това е, че в момента управлява криза, която по изключение не е създал той. С това се надява обществото да му прости евентуалните икономически последици, които ако ги има, ще си проличат наесен.

По отношение на БСП, Първан Симеонов припомня още, че пред левицата стои въпросът дали ще продължи идеологическата линия на Нинова, която е вдигнала партията до много високи нива, но и я е самозатворила, или точно обратното – ще търси нова линия на по-широко отваряне и по-голяма гъвкавост.

Според политолога и ГЕРБ, и ДПС има интерес социалистическата партия да е по-гъвкава, защото движението сериозно държи на плановете си за спасително-експертни формули за страната. Една непримирима БСП обаче, няма да се впише в тази идея.

Още по темата от Първан Симеонов може да видите и в интервюто му за Нова телевизия ТУК.

 

Публикувано на