Първан Симеонов с анализ на ситуацията в страната в условията на криза

  Макар че не постига краткосрочната си цел – оставка, протестът постигна много дългосрочни цели. Например, много по-трудно ще е и занапред Борисов да е управленец, какъвто го виждахме до момента. ДПС също е поизтласкано. А цялостният модел на управление получи предупредителен удар.

Това посочи Първан Симеонов в ефира на „България он еър“. Цялото видео може да видите ТУК.

Според политолога, Борисов ще се опитва до последно да не затваря страната, а ако може, и изобщо да не стига дотам. И тук може би е на вълната на обществото, защото българите очевидно чуват официалната версия, но чуват и алтернативните версии, макар и често да са зловредни. През пролетта България беше една от най-бързо затворилите държави, сега премиерът ще опита да направи точно обратното, допълва още политологът.

Симеонов анализира и кои политически формации печелят и кои губят от кризата у нас. Той напомни, че всички вече се ориентират към предизборна кампания – вероятно, за редовни избори. Симеонов не пропусна да уточни обаче, че има и доста неизвестни, свързани с развитието на ситуацията в САЩ, Македонския въпрос и разбира се – коронавируса.

 

 

Публикувано на