Първан Симеонов с анализ на актуалната политическа обстановка

 „Околна среда и води“ е ресор, който косвено има касателство с темата за кризата в Перник. Прокуратурата постъпи правилно, защото имаше очевидни данни за злоупотреба. Друг е въпросът дали Нено Димов е единственият виновен. Ако целият ВиК сектор изглежда така, както ни го представят, с всички огромни загуби, целият ресор трябва да понесе отговорност.

Това посочи Първан Симеонов в „Сутрешен блок“ на БНТ. Негов събеседник беше Антоний Гълъбов. Цялото предаване може да видите ТУК.

Според Симеонов десет години управление не е малък период от време и ако през тях нищо не е направено във водния сектор, опозицията по-скоро има право да търси отговорност за цялостната политика на правителството.

Първан Симеонов смята, че все пак, ако някой е отлагал решението в Перник предизборно, изглежда, че е властта –  взето е политическо решение, а не експертно. Според политолога това е безхаберие. Да успееш да свършиш най-трудните неща в този мандат – две победи в избори, отстраняване на Цветан Цветанов, стопляне на отношенията с Доналд Тръмп – и накрая да оставиш хора без вода.

В парламента вотът на недоверие, смята Симеонов, зависи от малките играчи – „Атака“ и „Воля“. ДПС са заявили вече позицията си. Въпросът е те дали искат бързи избори. По-скоро не, защото нямат план какво да правят, а и нямат много големи шансове.

Публикувано на