Първан Симеонов предаването „Директно“ по България он Ейр


Първан Симеонов направи прогноза за политическата обстановка в следващите два месеца заедно със Стойчо Стойчев в предаването „Директно“ по Bulgaria ON AIR с оригинално заглавие: Служебното правителство: Баланс или инструментариум на президента Радев?, което може да видите ТУК.

Състава на новото служебно правителство е балансиран, а назначаването на Огнян Герджиков за служебен премиер е перфектен ход, смята политологът Първан Симеонов.

„Огнян Герджиков е човек, за който в момента никой не може да каже нищо лошо. Той е ярък политик, което означава, че ако има негативи, ще се пишат на него, а не на Радев“, коментира Симеонов. Позицията на БСП, която остана встрани от реденето на служебния кабинет, също е добре обмислена и в полза на Столетницата, предвид наближаващите парламентарни избори, отбеляза още Симеонов.

Политолозите коментираха и последната оценка на Европейската комисия за напредъка на България, която получи различни прочити.

Според Първан Симеонов обществото като че ли е свикнало с негативните оценки, но последният доклад реално носи лоша новина, а именно, че няма напредък по отношение на реформата в съдебната система. Всичко това оставя хората с впечатлението, че в съседна Румъния се развива добър сюжет и отново румънците са ни надминали.

Публикувано на