Дискредитирането на Владислав Горанов вдига акциите на Томислав Дончев

  Обществото все още не разбира какво прави Васил Божков. По-скоро си мисли, че хората с пари и власт се карат помежду си.

Това посочи Първан Симеонов пред телевизия „Евроком“. Цялото интервю може да гледате ТУК.

Според политолога, ако Васил Божков развие отчетлив разказ и го конкретизира, може би ще събере някаква обществена симпатия или поне чуваемост. Трябва време на хората да вникнат в някаква тема, допълва още той.

Симеонов е на мнение, че това несъмнено е тежък момент за правителството, особено за Владислав Горанов, който изглежда дискредитиран. Финансовият министър беше спряган за една от сериозните фигури в партията. Това пък, от своя страна, вдига акциите на Томислав Дончев. Интересното в ГЕРБ е, че в нея винаги има две визии за развитие на партията и в момента те двамата ги олицетворяват най-добре.

Първан Симеонов допълва, че на ГЕРБ няма да му е много лесно и с оглед на това, което Цветан Цветанов евентуално би започнал като проект. Фактът, че няма съдебно действие срещу него, е възможност за развитие в такава посока, за да поизчисти имиджа си.

По отношение на президентските избори, които ще се проведат догодина, политологът смята, че засега ГЕРБ нямат готов кандидат. Управляващите ще се опитват да минимизират Радев по всякакви начини, защото битката ще е трудна, ако той се кандидатира отново. Ще разчитат и на изпускане на нервите, от негова страна, което да подейства негативно на рейтинга му.

 

Публикувано на