Първан Симеонов за бъдещето на коалицията

  Бойко Борисов някак си не намира нова сюжетна линия след европредседателството и все повече личи, че той предпочита буквално и преносно да не е тук. Всяко нещо започва да се превръща в проблем. Все повече започват да личат вътрешни разделителни линии в самата управленска коалиция. Всичко в това управление става с протест и със скандал.

Това посочва Първан Симеонов в интервю за радио „Фокус“. Цялото интервю може да чуете ТУК.

Политологът смята, че управляващите ще се опитат да изкарат целия си мандат, но това изглежда все по-трудно. Друга вероятна опция е да направят избори наесен догодина заедно с местните.

По отношение на акцията в Агенцията за българите в чужбина Първан Симеонов вижда несъмнената активизация на прокуратурата в последните седмици и месеци. Тя е отразена и в данните за доверието в прокуратурата и институциите на съдебната власт, където се наблюдава известно съживяване. Според него тя трябва да продължава да действа по сходен начин, за да може да затвърди обществения си авторитет, който във времето е страдал от някои пробойни.

Според политолога България по-скоро трябва да насърчава и облекчава удостоверяването на българския произход и даване на българско гражданство на историческите общности зад граница, за да се елиминира възможността за порочни схеми.

Публикувано на