Първан Симеонов: Европредседателство ще е като лупа за България и политическите опоненти ще се възползват от това

Коментар на Първан Симеонов за предаването „Патарински LIVE“ по Канал 3 по последните актуални политически теми в страната.

„За съжаление, криминалните случаи няма как да бъдат предвидени, което просто допълнително нагнетяват политическата обстановка. Ескалацията на различни протести предстои през следващите дни и месеци. Всичко това ще подложи нервите на Борисов на сериозно изпитание, пак нещо, което сме казвали и преди“, коментира Симеонов.

„У нас лошите новини не са новини, и макар да звучи цинично, то това спасява кабинета. А, ако правителството държи да управлява, то е трябвало да калкулира всички възможни рискове. Второто нещо, което спасява кабинета, са икономическите данни. От лятото на миналата година се прокрадва повишаващ се икономически оптимизъм, който се усеща от обществото. Това ясно си личи и от данните на „Галъп интернешънъл“, допълни още социологът.

Продължава да се търси някаква генерална алтернатива на управляващите, но за момента поне няма ясна такава, може би няколко изчакващи опции. Това дава увереност на кабинета да стои, поне до края на председателство, а защо не и след това, даже може да мечтаят за пълен мандат, прогнозира Първан Симеонов.

Целият коментар може да гледате ТУК.

Публикувано на