Първан Симеонов: В този парламент може да няма голямо действие, но има голямо говорене

  Какво се случи през този политически сезон, основателни ли бяха горещите скандали и конфликти и достатъчно работа ли свършиха народните представители. Тези теми коментира политологът Първан Сименов заедно с  Татяна Буруджиева и с пиар експерта Арман Бабикян в ефира на Би ай ти. Видеото може да гледате ТУК.

Според Първан Симеонов, този парламент е своеобразно продължение на предишния, така че не може да се очаква кой знае какъв ентусиазъм по отношение на законодателство.

„Ако няма голямо действие, със сигурност има голямо говорене. Много псевдоновини се нароиха в последните няколко дни – паметници, НДК, снимки на политици. Стана вече подозрително дали наистина не се отвлича вниманието от проблемите в дърважата – КТБ, напрежението между българи и цигани“, смята политологът.

Правителството има и удобно медийно обкръжение, което създава чувство за безметежност. Бойко Борисов действа повече на международната сцена и стои в страни от скандалите, то главният политик в държавата е Валери Симеонов. „Замразен“ е дебатът около промените в изборното законодателство. Политологът очаква и действия от страна на „сините“ покрай избора за ВСС през септември.

Ще продължи има ясно разделение между управляващи и опозиция, а по време на председателството на ЕС ще има потенциал за повишаване на доверието в правителството, смята още Симеонов.

Публикувано на