Първан Симеонов в ефира на БНР

  Бойко Борисов намери вариант да изтласка Цветан Цветанов и да намали влиянието му. Той използва ситуацията донякъде да си върне контрола върху положението, което, съзнателно или не, изостави заради външнополитическата си кариера.

Това посочи Първан Симеонов пред БНР. Негов събеседник беше Димитър Аврамов. Цялото интервю може да чуете ТУК.

Премиерът отново поема всичко в ръцете си и ще се опита да поведе кампанията на ГЕРБ – от дълга на тютюневото предприятие, през небостъргача до военно-въздушното училище.

Първан Симеонов анализира и предизборната обстановка в страната. Според него, ситуацията е нова. ГЕРБ за първи път не успя да каже, че има скандал, защото опозицията е виновна. Битката се прехвърли вътре в самата партия. Вероятно ГЕРБ отново ще се опитат да излязат с мотива, че и другите имат подобни провинения.

В партията няма кадрова криза, а нормално износване на формация, която от десетилетие управлява. Листата за европейските избори обаче съдържа малко ретро звучене. Да си говорим за дигитализация във времена, когато Орбан е на мода и се питаме какво ще стане с ЕС, не е много добър политически маркетинг.

 

Публикувано на