Първан Симеонов: Всяко усилие за повишаване на доверието в изборния процес е похвално

  Доверието в изборния процес у нас едва ли може да се повиши особено, но всяко усилие в тази посока е похвално. Част от предложените от различните партии мерки са опасни клишета. Друга част обаче са добри. Например, машинното гласуване, видеонаблюдението и централизираното преброяване. Формулата за влизане в следващия парламент ще бъде „5+2“. Ще спечели всеки, който може да даде ясен хоризонт и добри новини и да отчете конкретно свършена работа.

Това са част от акцентите от участието на Първан Симеонов в „Още от деня“ по БНТ. Политологът беше поканен да коментира политическата ситуация в страната. Повече може да видите ТУК.

Симеонов изброи още и шансовете на всичките политически сили. Той настоя за по-мениджърско управление в следващия парламент. Според него обаче това изглежда трудно от днешна гледна точка, заради евентуален проблем със съставянето на бъдещ кабинет. Първанов коментира и двете модни мълви за евроатлантическия премиер и сработката между ГЕРБ и БСП. Той напомни, че и ДБ, и БСП все пак отричат, но е важно каква ще е ситуацията след изборите.

Публикувано на