Първан Симеонов: Борисов се опитва да си върне инициативата

  Борисов сега се опитва да си върне инициативата след като преди това, с някои свои грешки, сам наля масло в огъня на протеста. В началото недоволството беше стихийно и мащабно, а сега като че ли много личат партийните ядки в него и започва да прилича на предизборна кампания.

Това посочи Първан Симеонов в „Здравей, България“ по Нова телевизия. Негов събеседник беше политологът Татяна Буруджиева. Цялото видео може да видите ТУК. По-късно Първан Симеонов разви тезите си и в телевизия Европа  и БНР Стара Загора.

Симеонов припомня, че Борисов вместо да остави протестите  да се изтощят и да се партизират, той е направил няколко глупости – речта си пред Националната конференция, спречкванията по време на нея и разчистването на палатките. Сега обаче премиерът явно се е окопитил и започва да действа в познатия си стил – пусна и Томислав Дончев, и Валери Симеонов, и Христо Иванов в своеобразна изкуствена засада. На Дончев и Симеонов им проличаха пристрастията в една или друга посока, а Христо Иванов обяви победа без тя да се е случила, допълва още политологът.

Според Първан Симеонов най-големият въпрос в тази ситуация е до каква степен обществото подкрепя тези протести – да не би да се окаже, че то е твърде далеч от авангарда на протеста. Политологът посочи за пример скорошната случка в „Росенец“, при която появата на Ахмед Доган не предизвика бурна реакция, а сговорчивост сред протестиращите. Симеонов шеговито припомни, че преди десетилетие същите символични жестове срещу Доган ги е правил и Борисов: след много закани за политическа разправа, Борисов май успя да събори….едно барбекю.

Още по темата от Първан Симеонов може да видите ТУК.

Публикувано на